Zjarrfikësit e Prishtinës ndihmojnë qytetarët e prekur nga vërshimet

Vërshimet e shkaktuara nga reshjet e shumta të shiut e borës, kanë rënduar gjendjen në shumë pjesë të Kosovës.

Zjarrfikësit e Prishtinës janë aktivizuar me tërë potencialin e tyre për t’iu dalë në ndihmë qytetarëve të cilët po përballen me situata të ndryshme të rënda.

Përmes profilit të tyre në Facebook, Zjarrfikësit e Prishtinës kanë postuar disa fotografi nga aktivitetet e sotme duke iu ndihmuar qytetarëve që janë duke u përballur nga vërshimet e fundit.

Reshjet e shiut,  të cilat gjatë ditëve të fundit kanë rënë me intensitet të lartë, kanë shkaktuar vërshime në disa pjesë të Kosovës.

Situatë më e rënduar nga këto reshje ishte në Rrafshin e Dukagjinit.

E një situatë e tillë, sipas Bashkim Kastratit nga sektori për Hidrologji dhe Prognoza Hidrologjike në IHMK, pritet të jetë edhe në ditët në vazhdim. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *